Het verhaal van Icarus en Daedalus

Vanaf 1 juli betaalt het UWV 5 weken geboorteverlof door aan vaders. De bedoeling is dat ook daarna vaders en moeders zorgtaken thuis en betaald werk gelijkelijk verdelen zoals bijvoorbeeld in Scandinavische landen gewoon is.

Maar kan dat wel? Schoonouders, werkgevers, buurtpolitie en gerechtshoven zijn dikwijls van mening dat alleen de vrouw voor het kind kan zorgen en thuis dient te blijven. De man zou slechts ‘ezel achter de dijk zijn’ en alimentatie-betaler. Dat staat mooie idealen in de weg.

Op school wordt weinig onderwezen hoe je na het huwelijk een droom van tweeverdienen kunt waarmaken. Soms zelfs spreken partners voorafgaande aan het huwelijk hierover onvoldoende met elkaar af.

De man wenst mede voor het kind te zorgen en wenst niet de enige te zijn die geld verdient. Vraagt hij daarmee teveel van de vrouw? Is dit altijd tot mislukken gedoemd? Hoe kan het verbeteren?

Musée des Beaux Arts et de la Dentelle d’Alençon


Auteur Bert Kerkhof schrijft over werk, tweeverdienen, emancipatie en opvoeden

Waardeer dit blog

Dit artikel las je gratis. De moeite waard? Laat je waardering zien en draag €1 bij of een veelvoud daarvan. Via Paypal of creditcard.

€ 1,00

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: