Emancipatie en herstel in de traditionele maatschappij

Betalingsverkeer vrijdenker Simon Lelieveldt attendeert vandaag op ingezonden brieven gericht aan het Financiële Dagblad. Graag brengt ChildinStress een brief in herinnering. Deze is nog steeds actueel, hoewel al vijf jaar geleden geschreven:

Werkende mannen

Mathijs Bouman schrijft over het herstel van de arbeidsmarkt en dit vooral dankzij vrouwen en ouderen (FD 22 juli 2017). Hij stelt vast dat de enige groep werkenden waarvan de participatie daalt de groep mannen is die tussen de 25 en 45 jaar oud is. Hij concludeert dat zij wat achterblijven. Hij schrijft: kom op mannen!

Iedere werkende vrouw weet dat het zeer moeilijk is een succesvolle loopbaan te bouwen als de tijd die in het hebben van kinderen gaat zitten, niet serieus gedeeld wordt met de partner.

Ik zie in de achterblijvende arbeidsparticipatie van de jonge groep mannen juist een hoopvol teken. Gaan de vaders eindelijk minder participeren op de arbeidsmarkt en meer participeren in het gezin? Komt ‘de emancipatie’ in de traditionele Nederlandse maatschappij eindelijk op gang? Ik mag het hopen. Ook voor mannen geldt dat een dag maar 24 uur heeft. Eerlijk delen in de zorg voor kinderen gaat dus ten koste van het werk door mannen!

Mathijs Bouman denkt hier niet genuanceerd over lees ik. Meer werken is het devies. Matthijs hoort met zijn 51 jaar in het oudere cohort van werkende mannen.

Jacqueline Martens, Zeist, voorheen professional en 57 jaar

Waardeer dit blog

Dit artikel las je gratis. De moeite waard? Laat je waardering zien en draag €1 bij of een veelvoud daarvan. Via Paypal of creditcard.

€ 1,00

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: