Emancipatie voor mannen en een traditionele commentator

Betalingsverkeer vrijdenker Simon Lelieveldt attendeert vandaag op ingezonden brieven gericht aan het Financiële Dagblad. Graag brengt ChildinStress een brief in herinnering. Deze is nog steeds actueel, hoewel al in 2017 geschreven:

Werkende mannen.

Mathijs Bouman schrijft over het herstel van de arbeidsmarkt. Dit herstel is vooral te danken aan vrouwen en ouderen (Financieel Dagblad van 22 juli 2017). Mathijs stelt vast dat de enige groep werkenden waarvan de participatie daalt, de groep mannen tussen de 25 en 45 jaar. Hij concludeert dat zij wat achterblijven en schrijft: kom op mannen!

Iedere werkende vrouw weet dat het heel moeilijk is een succesvolle loopbaan te bouwen indien tijd voor opvoeden van kinderen niet serieus gedeeld wordt met de partner.

Jacqueline Martens ziet in de achterblijvende arbeidsparticipatie van de jonge groep mannen juist een hoopvol teken. Gaan de vaders eindelijk minder participeren op de arbeidsmarkt en meer participeren in het gezin, vraagt zij. Komt de emancipatie in de traditionele Nederlandse maatschappij eindelijk op gang? Zij hoopt het. Ook voor mannen geldt dat een dag maar 24 uur heeft. Eerlijk delen van mannen in de zorg voor kinderen gaat dus ten koste van het werk door mannen!

Mathijs Bouman denkt hier niet genuanceerd over, meent Jacqueline. Meer werken zou het devies zijn. Matthijs hoorde in 2017 met zijn 51 jaar in het oudere cohort van werkende mannen.

Jacqueline Martens te Zeist

Waardeer dit blog

Dit artikel las je gratis. De moeite waard? Laat je waardering zien en draag €1 bij of een veelvoud daarvan. Via Paypal of creditcard.

€ 1,00

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: