Radio special over Het Huwelijk

rtvDrenthe radio heeft op 20 november 2017 een special over het huwelijk. Vanouds kent Drenthe vele paren die 50 jaar of meer getrouwd zijn. De burgemeesters zijn druk alleen al met het bezoeken van al die bankstellen.

Relatief nieuw is het homo huwelijk en nog veel meer populair is het tweede Huwelijk. Liefde beleven voor altijd was vroeger slechts voor Hollywood filmsterren weggelegd en zat in streken rond Assen nog slechts enkele jaren geleden in de taboe-sfeer.

“Liefde Telkens Weer”  heeft inmiddels zelfs het Oost-blok bereikt. In Rusland is hertrouwen (nog) duur: Dmitry Rybolovlev moest vorige week zijn vrome Da Vinci kunstwerk Salvator Mundi verkopen voor het tevreden stellen van ex. Gelukkig kon hij het schilderij met een afmeting van 43 bij 37 centimeter vorige week verkopen met zo’n $330 miljoen winst.

In het Westen wordt hertrouwen minder duur na 1 januari 2018. Dan namelijk vervalt het eerder vanzelfsprekende ‘eerlijk delen’ tussen huwelijkspartners. Waar de meeste Nederlanders mee opgegroeid zijn – gemeenschap van goederen – is dan verleden tijd.

De nieuwe wetgeving kon eerste keus worden voor de Tweedekamer omdat de tweede huwelijks droomvrouw gestudeerd heeft, zelf een inkomen verdient en soms ook vermogen heeft opgebouwd in een koopwoning. Bravo dus voor deze vrouw. Zij heeft een zorg minder nu per 1 januari het bezit niet automatisch middels tweede huwelijk aan een tweede partner toevalt.

Daarentegen heeft in het saaie land achter de dijken de leuke man soms minder gespaard of is veel verloren. Voor hém zou trouwen vóór 1 januari voordeel opleveren. Stellen die het willen kunnen na de jaarwisseling nog steeds trouwen in gemeenschap van goederen. Daarvoor moeten ze dan naar een notaris.

Daarom voor deze middag het verzoeklied: “Telkens weer” aangevraagd aan Anouk in de Middag, dit keer in de uitvoering van Gerard Joling. Ook Willeke Alberti / Paskal Jacobsen / Thijs Pot / Ellen ten Damme / Trijntje Oosterhuis / René Froger / Loes Luca / Loes Haverkort / Hansje Ravestein steunen de liedtekst met verve.

Hansje Ravestein en Angela Groothuizen in De Voice Senior 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: