Open brief aan omroep bedrijven

Geachte regisseurs,

Te vaak sloegen instanties en media de plank mis door te waarschuwen voor baden in zee, fietsen in het bos en deelnemen aan luchtballon-vaarten. Zij verspilden daarmee vertrouwen van het publiek. Na de versoepelingen die onlangs door Mark Rutte zijn afgekondigd, sluipt gemakkelijk algemeen ongeloof en nalatigheid in wat betreft goede anti-virus maatregelen. Zonder aanhoudende herinnering om maskers te dragen in openbare binnenruimten staat het behoud op het spel van de gunstige volksgezondheid die uw regio nu heeft.

Presentatrice Rosemary Church geeft de laatste weken regelmatig het woord aan huisarts / volksgezondheids-specialist @drsajumathew in de regio Atlanta waar zij werkt voor CNN.

De gezondheidsdeskundige wil dat instanties beter werk leveren door mensen te vertellen dat het virus langer dan gedacht in kleine lucht-druppeltjes door de lucht drijft. Het lijkt of iedereen dat weet maar toch houdt men er te weinig rekening mee: de druppeltjes vallen niet op de grond maar blijven in besloten ruimten langdurig in de lucht zweven. De arts is te volgen via https://www.facebook.com/drsajumathew

Bowling banen en café’s zouden goede ventilatie systemen kunnen hebben die al het volume van lucht elk uur naar buiten blazen. Instanties gaan er van uit dat ondernemers dat wel weten en hun ventilatie uit eigen beweging op orde brengen. Daarmee is de tijd aangebroken voor beter bestuur dat kan zorgen voor een keurmerk voor goed geventileerde openbare ruimten. Met een vignet op de deur dat iedereen kan controleren.

Rosemary Church begint haar nieuws programma dagelijks om drie uur ’s nachts en is daarmee niet alleen prime-time voor Australië, maar ook leidend voor Europa in de kostbare ochtend-uren waarin sociale media een tip kunnen geven voor de middag- en avond-programma’s op radio en televisie.

Dank aan Waterschap Amstel Gooi en Vecht voor het vignet


Auteur Bert Kerkhof schrijft over gezondheidszorg

Waardeer dit blog

Dit artikel las je gratis. De moeite waard? Laat je waardering zien en draag €1 bij of een veelvoud daarvan. Via Paypal of creditcard.

€ 1,00

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: