Doorbraak voor medicijn waarmee men vier dagen sneller van covid-19 geneest

Geachte RTL-nieuws redactie,

Dank voor uw persbericht over het remdesivir medicijn. Een belangrijke doorbraak voor de covid-19 crisis ligt binnen bereik indien de Europese commissie akkoord gaat.

Over de kosten is nog weinig bekend. De fabrikant vraagt van gezondheidszorg-instituties het organiseren en publiceren van klinisch onderzoek. Daartoe is nodig dat in de ziekenhuizen nauwkeurig gegevens worden bijgehouden over patiënten die wel en niet de te onderzoeken medicijnen wordt toegediend. Het gaat om het meten van de veiligheid en de effectiviteit van de middelen. Het Ser-advies bepleit dat verpleegkundigen minder hoeven registreren en wil dus aan uitvoeren van klinisch onderzoek voorbij gaan.

NOS-nieuws toonde deze week in prime time de achterstelling in beloning voor verpleegkundigen. Behoud van deze werkers voor de zorg lijkt aan de orde in plaats van de door de Ser voorgestelde verdubbeling van personeelsbestand. Bij productie op ruime schaal van remdesivir kan naar verwachting de kostprijs van het middel laag zijn en blijft de toestroom naar ziekenhuisbehandeling binnen perken.

ChildinStress organisatie uit Emmen legde reeds begin april de hand op een document van de Tjechische regering over de goedkeuring van het medicijn aldaar. Bert Kerkhof vertaalde het en zond het dezelfde dag ter attentie naar het bureau van veiligheidsregio Drenthe en naar de leden van de Nederlandse delegatie in het Europarlement.

Het duurde tot de Haagse persconferentie van woensdag 24 juni totdat bekend werd dat de regering naast een preventief vaccin ook behandeling van covid-19 patiënten voorstaat.

Het College ter beoordeling van medicijnen bericht dat het niet bekend zou zijn of het middel ook bij minder ernstige patiënten werkt. Wél bevestigt het CBG dat de positieve effecten opwegen tegen de risico’s.

Volgens ChildinStress organisatie is uit klinisch onderzoek gebleken dat op de werkzaamheid van remdesivir vooral vertrouwd kan worden, wanneer het wordt toegediend direct na een positieve test.

Online magazine MedicalXpresss.com meldt dat binnenkort een inhalatieversie wordt verwacht die het medicijn direct op de juiste plaats in de longen brengt. Deze methode belooft meer werkzaamheid en minder bijwerking. Een voordeel van de inhalatie versie boven injectie is verder dat het buiten de ziekenhuis omgeving toepasbaar is. Dan verkort het de hersteltijd in quarantaine thuis. Dit is ideaal voor werkende ouders.

Een organisatie voor opvoeden van kinderen zoals ChildInStress kan slechts ambassadeur zijn van het medicijn, liet Bert Kerkhof aan het UMC Utrecht weten. “Bij opschalen van productie zullen kosten per behandeling naar verwachting opwegen tegen de economische schade die nu nog voortduurt”.

Auteur Bert Kerkhof schrijft doorgaans over jeugdzorg en gezondheidszorg

Waardeer dit blog

Dit artikel las je gratis. De moeite waard? Laat je waardering zien en draag €1 bij of een veelvoud daarvan. Via Paypal of creditcard.

€ 1,00

Lees ook:

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5161845/corona-covid-19-medicijn-vaccin-goedgekeurd

https://childinstress.com/2020/04/08/covid-19/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: