Europese besluiteloosheid leidt tot erbarmelijke omstandigheden voor vluchtelingen te Lesbos

Indien een asiel wordt toegekend, kunnen Syrische vluchtelingen snel doorreizen naar een Europees land, zo is de afspraak. Zonder toekenning is terugreis naar het land van herkomst aan de orde. Kortom, geen enkele Syrische vluchteling zou lang hoeven blijven op het Griekse eiland.

De praktijk is anders: vanwege besluiteloosheid over al dan niet toekennen van asiel, zijn de mensen aangewezen op een langdurig wachten in een mensonterend kampement. Over een paar weken maakt het mooie weer plaats voor regen en kou. En daar zijn de tenten niet op gebouwd. De Turkije deal is een systematiek die kan werken. Het schort in de uitvoering, helaas.

Niet alleen te Griekenland, ook België kampt hiermee. Het heeft geleid tot bezetting van een Brussels stadspark. Doorschuiven van het probleem naar parkeerplaatsen lost niets op. Inrichten van extra detentiecentra leidt tot criminaliseren en dat is ongewenst.

Vluchtelingenkamp te Lesbos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: