Concertmeester in NL: overdadige bescherming van lokale arbeidsmarkt

Vrijdagavond 16 juni was in het tvOost nieuws een item over een benefietconcert te Enschede. Initiatiefnemer Humphrey Bouwman hoopt daarmee hulp te geven aan de Syrische vluchteling Majed Srai Aldeen die in Syrië dirigent was. In 2015 is de man gevlucht vanwege de oorlog en kwam terecht in een Nederlands AZC.

Voor Majed is een klarinet ingezameld en een bedrag van 750 euro. Deze week krijgt hij een trombone. Voor de toekomst hoopt Bouwman daaraan een viool te kunnen toevoegen.

De Syriër wil Nederlanders het verschil laten horen tussen Arabische en westerse toonladders. Het zou aardig zijn wanneer de man daarvoor in een nieuwsitem de gelegenheid krijgt.

Niet een muziek makende Syriër kwam vrijdag in beeld maar de mecenas die een meisje begeleide op gitaar. Majed verklaart ‘heel blij’ te zijn met de bijeenkomst. Het is de vraag of dit benefiet gebeuren voldoende tegemoet komt aan de aspiraties die de voormalige dirigent heeft.

Een verblijf in een Middellandse zee land zou wellicht meer mogelijkheden hebben gegeven dan te Enschede vanwege alle beperkingen die in Nederland gelden ter voorkomen van arbeids-verdringen van autochtone muzikanten. Het is te hopen dat bijeenkomsten en de tv uitzending voor Majed Srai Aldeen contacten opleveren om cursus te kunnen gaan geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: